www.SanMartino.nl

Kaart

Monte San Martino ligt in de regio “Le Marche”, op de grens van de provincie’s Macerata en Ascoli Piceno. De provincie (regione in het Italiaans) Le Marche (spreek uit: Márke) is karakteristiek door haar nog onaangetaste en zeer veelzijdige natuurlijke omgeving. Van een prachtig kustgebied met zijn parelmoerkleurige zee, over glooiende heuvels naar de ongerepte bergketen “Monti Sibillini”.

De natuur biedt vele recreatiemogelijkheden; o.m. deltavlieggebieden, ski-gebieden, bergwandelgebieden, trektochten te paard, te voet, watersport (zee en stuwmeren), mountainbiking enzovoorts.Het gebied is nog overwegend agrarisch met een heel eigen soort bedrijvigheid van ambachtelijk karakter bestaande uit vele kleine en middelgrote bedrijfjes. De bevolking is erg gehecht aan de authentieke streekgerechten en een eigen groentetuin; tezamen met de primaire voorziening van vlees (kippen, konijnen, schapen en varkens) is het datgene waar nog maar weinig gezinnen afstand van willen doen.

In de gehele regio vindt men talloze kleine juweeltjes van kunst, oudheid en antieke architektuur; sporen uit de romeinse tijd zijn her en der verspreid en romeinse kapittels, sarcofagen e.d. zijn vaak achteloos hergebruikt in bouwsels van later datum. De antieke dorpen, karakteristiek gebouwd op de heuveltoppen zijn simpelweg openlucht musea.

Met Google Streetview kom je tot op 250m van ons huis. Het laatste stukje ‘eigen weg’ staat er niet op.