www.SanMartino.nl

Routebeschrijving Auto

Routebeschrijving Den Bosch – Monte San Martino

Totale afstand 1550 km.
Reistijd ca. 18 u

Volg A2 richting Eindhoven
Volg A67 richting Venlo
Volg A61 richting Koblenz
Onder Mannheim wordt de A61 vanzelf A6 (geen afslag, gewoon richting Stuttgart/Karlsruhe,Basel)). Deze loopt uit op de A5.
Volg daarna de A5 richting Karlsruhe/Basel.

Volg na de grensovergang A2/A3 richting Luzern. Al snel na Basel volgt de splitsing; volg nu de A2/E35 richting Luzern/Gotthardtunnel. En vervolgens naar Bellinzona.
In de vakantieperiodes tref je vaak filevorming voor de Gotthardtunnel. Ruim van tevoren wordt op de route-infoborden de filemelding en lengte ervan aangegeven. 4km file is ongeveer één uur wachttijd. Overweeg bij grote drukte de volgende alternatieven.

Alternatief 1; via de Gotthardpas, door de bergen dus.
Goed begaanbare, tweebaansweg. Alleen toegestaan voor personenauto’s. Prachtige route door de Zwitserse Alpen. Maximaal stijgings/dalingspercentage 10%. Extra rijtijd t.o.v. de tunnel: ca 1’15’’. Verlaat de snelweg, afhankelijk van de lengte van de file, bij ‘Wassen’ of verderop bij ‘Goschenen’. Volg de blauwe borden ‘St.Gotthardpass’. Volg de slingerweg over de bergen, geniet van het uitzicht en pik bij Airolo weer de A2 op richting Bellinzona. Bij zéér grote drukte zal het ook hier druk zijn. Bij slecht weer kan de pas gesloten zijn en ook van oktober tot april vanwege sneeuwval op de pas. Dit wordt met borden langs de weg aangegeven.

Alternatief 2: via de kleinere Bernardino-tunnel.
Bijvoorbeeld in de winter, als de Gotthardpas gesloten is. Deze route is ongeveer 75 km langer en het laatste stuk is tweebaansweg. Extra reistijd: ca 1’30’’ dus interessant vanaf ongeveer 6 km file voor de Gotthardtunnel.
Volg vanaf Basel de A3 richting Zurich. Neem vóór Zurich, de A4 en daarna weer de A3 en later de A13 richting Chur. Na Chur blijft het A13/E43 via de Bernardino-tunnel tot Bellinzona.

Na Bellinzona worden Como/Chiasso in Italië aangegeven.

Volg na de grensovergang de A9/E35 richting Milaan. Je moet twee keer tol betalen (ca €3,-). Volg op de rondweg Milaan de E35 naar Piacenza. De rondweg komt uiteindelijk uit op de A1/E35 richting Bologna.

Op werkdagen in de spitsuren is deze weg zeer druk. Als je b.v. ’s avonds aankomt en wilt overnachten is het verstandig om voorbij Milaan te geraken. Scheelt je ’s morgens een hoop drukte en een uur file. (zie overnachten)

Vóór Bologna komt de afslag A14/E45 richting Ancona (op A1 km paal 169). Volg de A14 voorbij Ancona (en na Ancona richting Pescara) tot de afslag Civitanova Marche. Neem deze afslag en betaal tol (€38 in 2017).Rijd na de tolpoort op de rotonde driekwart rond richting pompstation ‘TAMOIL’. Ga voorbij het pompstation rechts richting snelweg Tolentino/Macerata. Op de superstrada (snelweg maar geen tolweg) moet je de tweede afslag nemen richting Monte Cosaro. Op het eind van de afslag rechts richting Amandola.

TomTom gebruikers opgelet!
De navigatie in dit gebied laat te wensen over. Het kiest vaak een route die afwijkt van de hoofdweg. Kennelijk wordt er een kortere of ‘snellere’ weg berekend. Volg vanaf hier richting AMANDOLA. Wellicht is het beter Amandola als locatie in te geven.

Na zo’n 10 km moet je rechtsaf. Je komt dan op de SP239. Die volg je zo’n 26 km volgen. Hij leidt achtereenvolgens door: Rapagnano, Monte Giorgio, Piane di Falerone, Servigliano en gaat tot Amandola.
Na Servigliano moet je deze weg blijven volgen tot km-paaltje 41.700 in ‘Molino, fraz.di Monte San Martino’. Direct na km-paal 41 draait de weg naar links. Uit de bocht is links een bar en ligt rechts een rijtje winkels. Ga tegenover de bar rechtsaf richting Monte San Martino. De weg heeft nummer SP113 en slingert de berg op.

Let op! veel mensen missen deze afslag en komen dan in het dorp terecht!
Na ca 3km, bij km-paal-16 + ongeveer 300 meter komt er de eerste scherpe haarspeld bocht die naar rechts draait. Precies in die bocht ligt een weggetje linksaf. Er staan diverse bordjes waaronder ‘B&B Il Nido Del Falco’. Ga er in; dus in de haarspeldbocht rechtdoor.

Je TomTom kent dit weggetje niet of meldt dat het doodloopt. Dat is een fout in de navigatie. Het is een smal weggetje, ook bedoeld voor vrachtverkeer, dus let op de bochten en verwacht tegenliggers die jou niet verwachten.

Na ongeveer een 700m, staat aan de rechterkant van de weg een gerestaureerd huis (met terra-rood voorhuis) met coniferen in de voortuin. In feite is het ’t eerste huis aan de rechterkant. Sla hier linksaf en volg de weg naar beneden. Er staat een bordje ‘Casa Crocetti’.
Volg bij het eerste huis, aan de rechterkant, de weg rechtsom. Je kunt overigens niet anders.
Net voorbij het volgende huis, aan de linkerkant, als de weg weer omhooggaat, moet je linksaf naar beneden. Ook hier staat een bordje ‘Casa Crocetti’.

Na 300m.loopt de weg dood op ons erf.

Adres van het Huis:
Casa Crocetti
Contrada Molino 82 & 83
62020 Monte San Martino
MC Italia

Adres Monique Stokwielder & Marcello Vincenzi
Contrada Molino 133
62020 Monte San Martino
MC Italia
tel. ++39 0733 660501
mobiel Monique: 0039-3339750179

Route naar Monique
Volg de Sp113 tot de t-Splitsing. Links is naar Monte San Martino. Ga rechtsaf. Bij km paal 14 in een bocht kun je rechts naar beneden. Als de weg na ongeveer 800m vòòr een modern huis naar links draait moet je rechts het grevelpad op. Deze weg komt uit bij Monique.